В Сливен Денят на Съединението ще бъде честван с общоградска церемония, концерт и лятно кино

С церемония по издигане на националното знаме на Република България в Сливен ще бъдат отбелязани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщиха организаторите от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Тя ще започне от 11:00 часа на площад „Хаджи Димитър” и ще продължи с благодарствен молебен за здраве и добруване и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

След церемонията на градския площад ще се състои празничен концерт на Младежки танцов ансамбъл „Браво” при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937” – Сливен и Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937” – Сливен.

Вечерта от 20:30 часа на площад „Хаджи Димитър” жители и гости на Сливен ще имат възможност да гледат безплатна прожекция на българския филм „Петя на моята Петя”. Прожекцията ще бъде комбинирана тип „лятно кино” и „автокино”. На площада се предвижда да бъдат подредени 150 стола, с възможност зад тях да се подредят автомобили.