В Северна Корея вече не дават да имаш куче, трябва да го дадеш за храна в ресторантите

На севернокорейците е наредено да се откажат от „упадъчните и буржоазни“ домашни любимци и да ги предават за „месо в ресторантите“, тъй като страната е разтърсена от недостиг на храна, предаде в. „Дейли Мейл”.

Диктаторът Ким Чен Ун обяви през юли, че притежаването на такива домашни любимци вече противоречи на закона.

„Властите идентифицират домакинствата с кучета – домашни любимци и ги принуждават да се откажат от тях и да ги изоставят или насилствено ги отнемат от тях“, заяви източник на южнокорейския вестник „Chosun Ilbo”.

Неотдавнашен доклад на ООН посочва, че около 60 процента от 25,5 милиона души в Северна Корея са изправени пред „силен недостиг на храна“, който е влошен от международните санкции, наложени на режима заради неговите ядрени ракетни програми.

Кучешкото месо отдавна се смята за деликатес на Корейския полуостров, въпреки че в Южна Корея традицията да се ядат кучета постепенно заглъхва.

Все пак приблизително 1 милион кучета се отглеждат във ферми, които се консумират всяка година на юг.

Най-добрият приятел на човека все още е основен в менюто на Север, особено в редица специализирани кучешки ресторанти в Пхенян.

Кучешкото месо е най-популярно през горещите и влажни летни месеци, тъй като се смята, че осигурява енергия и издръжливост.

Често сервирано в пикантна супа или яхния със зеленчуци, то е известно и с това, че повишава телесната температура в студените зимни месеци.