В РБ „Сава Доброплодни” – Сливен се проведе интересна среща с писателката Ваня Аврамова като част от програмата „Лято в библиотеката“

На 22 юли 2022г., от 9:30ч., в двора на РБ „Сава Доброплодни” – Сливен, 65 деца участници в творческата работилница “Лято в библиотеката“ и техните приятели от учебна занималня „МариЕс” имаха удоволствието да се срещнат с писателката Ваня Аврамова /Ваная Тайя/ и да се запознаят с нейния роман-приказка „Моливия”.

Децата бяха впечатлени от фантастичната история на романа за моливите пазители на знанието, които идват от планетата Тотония, намираща се в галактиката Ноу. Моливите тотонци живеят в своя страна на планетата Земя. Тя се казва Моливия и си има моливени къщички, улици, площади. Там заедно с писателя Перодръжко Писарушков моливите пазят вселенското знание. От кого го пазят? От злодеите, които искат на всяка цена да унищожат моливите, вселенското знание и цялата планета Земя. За перипетиите на моливите тотонци за спасяване на вселенското знание децата изслушаха увлекателния разказ на писателката Ваня Аврамова.

След продължилото повече от час представяне на книгата, с участниците в лятната работилница в библиотеката Ваня Аврамова проведе и час по творческо писане като помогна на децата сами да съчинят и напишат своя приказка. Със съчинените приказки ще бъде издадена книжка като илюстрациите също ще бъдат дело на децата.