В понеделник е представянето на „Тътени“ в Националната библиотека

„Тътени“ е първата книга от трилогията исторически романи, слдвана от "Бурята" и "И стана ден" на Цончо Родев

Община Сливен преиздаде „Тътени“ , която е първата книга от трилогията за Сливен на Цончо Родев. Книгата е преиздадена по идея и с подкрепата на Община Сливен от издателство „Фабер“ – Велико Търново. Правата за преиздаването бяха предоставени на Общината безвъзмездно от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ миналата година, след среща на кмета Стефан Радев с директора на културната институция Ваня Аврамова. В разговора тогава градоначалникът изтъкна, че преиздаването на трилогията, която включва историческите романи „Тътени“, „Бурята“, „И стана ден“, е дълго обмисляна идея, защото не съществува друг град в страната, за който да е писан такъв епос. Авторът изследва историята на Сливен в продължение на 18 години.

За да бъде достъпна книгата до повече хора, издаването на „Тътени“ бе финансирано от Общински фонд „Култура“ и се продава на символична цена по книжарниците.

Официално ще бъде представена на 18 септември от 17 ч.  в централното фоайе на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София и в Сливен – на 21 септември от 18 ч., в зала „Сливен“.