В Общината бяха представени акценти от предстояща международна изследователска дейност в сливенска област

Предстоящите дейности по стартиралото дългосрочно споразумение за сътрудничество между   Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“-Сливен  и Нов български университет /НБУ/ обсъдиха на среща зам.-кметът Румен Иванов, директорът на музея  д-р Николай Сираков, представители от Нов български университет /НБУ/ и от университета в немския град Кийл.

Дейностите по съвместния проект представи гл. ас. д-р Богдан Атанасов, преподавател в департамент „Археология“ на НБУ. По думите му съвместната научно-изследователска дейност ще бъде широкообхватна, дългосрочна и насочена в  провеждане на поредица от проучвания с най-съвременни методи на палеосредата на територията на сливенска област. В тях ще се включат и представители от университета в Кийл. Предвиждат се и общи образователни инициативи.

В хода на разговора зам.-кметът Румен Иванов пожела успех на инициатива. Той изрази увереност, че ползотворното международно сътрудничество ще даде очакваните резултати и би допринесло за развитието на туристическия сектор в община Сливен.p