В Нова Загора гостува писателката Ивелина Радионова

В лятната вечер на 18 юни в красива Нова Загора гостува писателката Ивелина Радионова, която с много вълнение и обич в сърцето представи пред почитателите си своите произведения. Вълнуващата среща с талантливата Ивелина се състоя във фоайето на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, на която присъстваха – кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, секретаря на  НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ Елена Арабаджиева и любители на българската поезия и проза.

Вечерта започна със стихове за родината, героизма, упоритостта и мъдростта на народа ни, чрез които писателката излива душата си върху белите листа, гордеейки се с „Майчица България“, както я нарича тя и с вековната ни история, на която е посветила безброй стихове, разкази и повести.

В представянето се включиха и деца от публиката с прекрасните си изпълнения по творби на Ивелина Радионова. Специални гости бяха и  ФГ „Лаватера“ към НЧ „Д.П.Сивков -1870“ с ръководител Петко Танев, които поднесоха своите музикални поздрави към всички присъстващи. Чрез техните изпълнения картината, която Ивелина започна да рисува с думи, изцяло бе завършена и в съзнанието на всеки присъстващ тя бе една – България! Писателката, която е по професия счетоводител, а по душа – поет, сподели, че не може да бъде като Левски, да стигне неговата височина и да скача толкова високо, но се опитва да прави каквото ѝ е възможно с писалката, с листа, да разнася светлината на словото, където е стъпвал и той – Апостола. Тя разказа и за вълшебницата Любов, която така омайва сърцата ни и ни кара да летим от обич и щастие, такава е и една от книгите ѝ със заглавие  „Обич“ –  история точно за тази любов, трепереща, както свещица в пряспа и едновременно с това достатъчно смела, за да премине през трудностите на битието. Любов – синя като незабравките, небето над Родопа и сбъдната мечта. Другата книгата, която с открито сърце представи пред читателите си, бе „Алтъна“. Творбата кара читателя да погледне света през други очи и  да разбере, че колкото и да сме  различни, всички сме и еднакви, когато пуснем доброто в душите си.

Посланията, които Ивелина Радионова отправя чрез книгите към читателите си, са „за повече светлина, добрина и любов между хората”, словото ѝ прокарва мъдростта, че за всичко, което ни се случва, си има причина, но има и една сила, която се е притаила в човека и озарява живота му, тази сила се нарича Любов!