В местността „Ормана“ край Ямбол вече има и екологична детска площадка

Екологична детска площадка вече допълва облагородената местност „Ормана“ край Ямбол. Детските съоръжения на площадката са изработени от масивно дърво-акация, специално отглеждано за дърводобив. Акацията има отлични технически характеристики, а здравината и е няколко пъти по-голяма от останалите широколистни видове.

Новата детска площадка в местността разполага с мултифункционално съоръжение за баланс и катерене, тройна греда за баланс и преминаване, мост за преминаване, баланс и координация, висящ мост и комбинирано малко съоръжение с бинокъл, сметало, черна дъска и волан. Уредите са подходящи за деца от три до дванадесетгодишна възраст.

Основният замисъл е да бъдат използвани неправилните форми, дадени ни от природата, да не се употребяват изкуствени материали и бои.

Изграждането на такъв тип забавни съоръжения е свързано с идеята малчуганите да играят и спортуват сред природата.

Припомняме, че през последните две години Община Ямбол облагородява поетапно местността „Ормана“ – там вече има обособени места за спорт, сред които волейболна и футболна зона.

Изградени са и различни кътове за отдих с пейки и маси, обособена е зона с огнище, има и течаща вода.

Община Ямбол отново призовава гражданите да бъдат отговорни, да не замърсяват местността и да пазят всичко, което е направено с голямо желание.