В кв. „Българка“ казаха: Живеем в „ровище“, а не в град

 

„Толкова ни е хубав кварталът, че сегашният кмет Стефан Радев се изнесе от тук и отиде да живее в центъра“ – така посрещнаха хората от „Българка“ Пламена Петрова, кандидат за кмет на Сливен от Българска социалдемократическа партия. Те твърдят, че живеят в един от най-лошите квартали на Сливен заради междублоковите пространства, които приличат на „ровище“, особено около блок 14, заради мръсотията и разбития асфалт. „Не може да се ремонтират само основните улици“, ядосват се хората там.

Пламена Петрова, която също живее в „Българка“ обяви, че проблемът не е в парите, а в това как се харчат и къде се насочват. „Сливен не е само лъскавото ларго. Сливен са и кварталите, но за тях все не стига не толкова ресурс, колкото желание за работа“, заяви тя.

„Общината дава 50 хиляди лева за Коледна украса, а ние се издържаме от членски внос и въпреки това организираме постоянно дейности и мероприятия“, казаха възрастните хора от клуба там.

В „Комлука“ преди години не си заключвахме вратите, сега се залостваме с по пет резета, оплакаха жителите на Пламена Петрова, която е и действащ адвокат. „Познавам проблемите на битовата престъпност в Сливен“, знам, че не са само общински, но от един кмет много зависи каква ще е сигурността в града, който управлява, каза тя. Според Борислав Павлов, който също е адвокат и настоящ общински съветник. „Полиция и Община сега работят заедно само като има тежък инцидент, няма взаимодействие по превенция на дребната престъпност между двете институции“.

На срещата присъстваха още и д-р Елка Нинова, която е председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен и Мартин Славов, водач на листата на социалдемократите, които участват на тези избори под номер 35 и с мотото АЗ ОБИЧАМ СЛИВЕН.