20.2 C
Сливен
четвъртък, 18 август 2022
- Рекламирай тук -
начало България и света Технологии В Китай вече подготвят 6G мрежите

В Китай вече подготвят 6G мрежите

Китайските компании ZTE и China Unicom подписаха стратегическо споразумение за сътрудничество в разработката на технологии за клетъчни мрежи от шесто поколение, известни като 6G, предава technews.bg.

Като дългогодишни партньори, ZTE и China Unicom планират съвместно да проучат перспективите и техническите тенденции в областта на 6G, като ще се стремят към стратегически координирано развитие, гласи официалното съобщение.

Двете компании планират да участват в разработване на 6G стандарти, като активно насърчават интеграцията на 6G със сателитни мрежи, интернет на нещата, интернет на превозните средства и индустриалния интернет на нещата.

В допълнение, партньорите възнамеряват да проучат съвместно потенциални ключови 6G технологии, включително триизмерни връзки, терахерцови комуникации и интеграция на комуникации и усещания.

Очаква се ZTE и China Unicom да тестват приложимостта на тези технологии с помощта на прототипи, надявайки се да постигнат целите за ефективност на 6G мрежата: пикова скорост на пренос на данни от 1 Tbit/s, скорост при потребителя от 20 Gbit/s и „обемна пропускателна способност“ от 100 Gbit/s на 1 куб. метър.