В девет новозагорски села общината ще рехабилитира улици за един милион

Община Нова Загора ще рехабилитира част от уличната мрежа в девет от 31 села в общината с предвидените в бюджета 1 млн. лв. Това са селата Прохорово, Съединено поле, Ценино, Питово, Събрано, Научен, Караново, Загорци и Любенова махала.

Ремонтът на улиците по места върви с подмяната на водопреносната мрежа, където е възможно. „Дори, където е възможно се изчаква подмяната на тръбите от водния оператор, защото остарелите водопроводи често предизвикват аварии. Предстои частичната подмяна на водопреносната мрежа в селата Любенова махала и Научен“, разясни политиката по ремонтите на общината Захариева. Тя изрази съжаление, че заради икономическата криза, малкия човешки ресурс и недостатъчните финансови средства на ВиК дружеството обновяването на водопреносната мрежа върви с много бавни темпове.

„След ремонтираните детски заведения в селата Богданово, Еленово, Съединено поле и Коньово, предстоят ремонти и на детските градини в Караново, Дядово и Любенец. Приключиха малките ремонти на детските градини в общинския център“, съобщи кметът Галя Захариева.

БНР