В Бургаска област е Ден на траур в памет на загиналите полицейски служители

В Бургаска област днес е Ден на траур в памет на двамата полицаи, загинали вчера при тежък инцидент в Бургас.

В памет на загиналите националните и общински знамена на територията на областта ще бъдат свалени наполовина. Отменени са всички публични тържества, фестивали и концерти.

Двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас – Йордан Илиев, старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ и Атанас Градев, командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“ – загинаха вчера рано сутринта при изпълнение на служебния си дълг.

Полицаите са били в патрулен автомобил, с който направили опит да спрат автобус с нелегални мигранти в Бургас. Автобусът е ударил полицейската кола с висока скорост на кръговото кръстовище „Трапезица“; от удара двамата служители на МВР са загинали.

Поклонението пред тленните им останки ще е в Траурната зала на бургаските гробища от 13:00 часа. Очаква се на поклонението да присъства министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Загиналите полицейски служители ще бъдат изпратени с почести.

Йордан Илиев е бил в системата на МВР седем години. Награждаван е многократно от министъра на вътрешните работи и от преките си началници за постигнати професионални резултати. За доказани опит, знания и резултати в работата Атанас Градев е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи, от директора на ОД на МВР-Бургас и от преките си ръководители. Имал е 18 години стаж в системата на МВР.

Днес в 13.00 часа служителите на МВР в цялата страна ще почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите си колеги.

Източник: БТА