Утре е големият ден на 49-то издание на „MAX FIGHT 49” с домакин Сливен

Утре Сливен ще е домакин на 49-то издание на „MAX FIGHT CHAMPIONSHIP“. Боксовият елит на България се събира в спортна зала „Васил Левски“ точно на 1 април.

Събитието отново ще предложи на феновете смесена файт карта с мачове във формат MAX 1, БОКС, ММА и К1.

„MAXFIGHT CHAMPIONSHIP“ гостува в Сливен по покана на бившият капитан на ПФК „Черноморец“, а в момента общински съветник, бизнесмен и президент на футболна академия „Сините камъни“ Пламен Крумов, както и на местния клуб „Анаконда“.

Шампионките по акробатика Pamela Panayotova и Gergana Calcheva от СК „Стефан Данчев“ ще дефилират на ринга и ще показват рундовете на 12 мача във формат ММА, К1 и професионален бокс.
Едни от най-добрите боксьори от настоящето, близкото и по-далечно минало ще се съберат в спортна зала „Васил Левски“ за да гледат на живо двубоите. Истински фурор се очаква на направят сребърният медалист от летните олимпийски игри в Атланта 96, междуконтинентален, световен и европейски шампион Тончо Тончев и абсолютният рекордьор по медали Димитър Щилянов, който е единствен боксьор ставал 17 пъти републикански шампион, 11 пъти от които при мъжете. Щилянов е участник и на Олимпийските игри в Атина, сребърен и бронзов медалист от Световни първенства, многократен европейски шампион. В богата си от трофеи визитка, той притежава 7 спечелени първи места от престижния международен турнир Странджа.

Участие в срещите ще вземат:
БОКС – многократните призьори братята Кристиян и Антон Димитрови от Сливен. За 86-килограмовия Кристиян Димитров участието му на ринга на MAX FIGHT идва непосредствено след като спечели бронзов медал от 73-тото издание на най-стария боксов турнир в Европа – този за купа Странджа.‼️

Сред участниците на ринга в стил ММА ще бъдат още – европейският ни шампион по бойно самбо за 2016-та Валентин Бенишев, както и ММА боецът Павел Владев – Върколака.‼️

К1 – На „MAX FIGHT 49“ ще се проведе и финалът от К1 турнира, стартирал по време на 48-то издание от поредицата. Финалният сблъсък противопоставя Александър Рибников, който победи Велислав Николов и молдовецът Денис Тапу, който пък отстрани по пътя си към трофея Мартин Копривленски.