Уроци по пътна безопасност в детска градина „Зорница”

Служители на сектор „Пътна полиция” в Сливен провеждат уроци по пътна безопасност в детските градини, като занятията са част от кампаниите на Министерство на вътрешните работи, планирани за  2021 година.

Днес пътните полицаи запознаха малчуганите от четирите групи в детска градина „Зорница” в град Сливен с правилата за движение по пътищата. По време на занятието те се запознаха с основните правила при безопасно движение по пътищата, пресичане, управление на велосипед и как да се возят безопасно в семейния автомобил.  Децата показаха сериозни  познания за правилното поведение на пешеходците и безопасното придвижване в градски условия. Демонстрираха правилно пресичане на пешеходна пътека. Всички деца бяха запознати със системите за сигурност в автомобила- че е задължително да  се возят в автомобилите на родителите си в специални обезопасителни столчета и че трябва да се поставя предпазен колан, когато се возиш като пътник на задна седалка. Запознаха се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като имаха възможност да  заемат  неговото място в служебния автомобил и да видят как работи камерата за заснемане на нарушения на скоростта.

През месец октомври служители на сектор „Пътна полиция” са провели занятия по пътна безопасност в детски градини „Теменуга” 1 и 2 в кварталите „Ново Село” и „Република” в град Сливен.

При желание за провеждане на занятия ръководствата на детските гради и частните занимални могат да направят това  с писмо, адресирано  до директора на ОДМВР-Сливен на адрес: гр.Сливен, ул.“Ген. Скобелев“ №5 или на ел.поща sliven@mvr.bg.