Удариха незаконна кланица в Сливен преди Великден, иззеха 29 заклани животни

Незаконна кланица е установена при специализирана операция на Икономическа полиция в Сливен.  Акцията е осъществена на 20 април съвместно с екип на Областна дирекция по безопасност на храните в Сливен с цел противодействие на нарушения  и престъпления по линия „Търговия“ за нерегламентиран добив и продажба на месо на територията на областта. В хода на операция е установен обект в индустриалната зона  на град Сливен, в който се извършва нерегламентирано клане на дребни преживни животни. В хладилна камера, изградена в обекта, са намерени 29 броя заклани животни и животински продукти. Собственикът на обекта не е предоставил необходимите ветеринарни документи за произхода на закланите животни. Служителите на ОДБХ са  иззели закланите животни и са ги предали на екарисаж.

На място е установен и иззет неистински печат за маркиране на трупно месо. По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен е започната предварителна проверка.

Съвместните операции на ОДМВР-Сливен и ОДБХ продължават в рамките на предприетите мерки за обезпечаване  сигурността преди и по време на празничните и почивни дни- Великден, празниците 1 май и 6 май – Гергьовден.