32.2 C
Сливен
вторник, 16 юли 2024
- Рекламирай тук -
начало България и света Политика Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 юни

Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 юни

„За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, с 15 дни предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Ако се налага ще удължим пак“. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

„Нищо положително не се е случило, нищо различно то месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, дори отваряме кината и театрите. Заболелите се увеличават. Увеличават се и излекуваните”, посочи премиерът.

„Повишението на заболелите с коронавирус считаме, че се дължи на клъстърите – Доспат, Сърница, Ясенец. По най-бързия начин ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх“, каза още Борисов.

„Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент”, категоричен бе той.

„Телефонът ми няма кирилица, ако някой каже, че е получавал SMS от мен, няма как да се случи от моето апартаче. Друго нямам и с друго не мога да работя, даже стои при охраната“, каза още премиерът в началото на днешното правителствено заседание.

Коментарът му дойде, след като два часа по-рано бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков публикува скийншот от кореспонденцията, за която твърди, че е с премиера.