Училищата в област Сливен имат готовност за новата учебна година

От Регионалното управление на образованието (РУО)-Сливен заявиха, че има готовност за началото на учебната година, каза за БТА областният управител Минчо Афузов. На работна среща с началника на РУО Кристиана Добрева – Станкова са обсъдени подготовката на училищата за новата учебна година, работата по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, отоплението през зимния сезон, ефективното използване на допълнителните средства от МОН за работа с уязвими групи, както и ангажиментите на учебните заведения, свързани с организацията и нормалното протичане на предстоящите избори.

Изготвен е план за зимните месеци, от управлението са подали към Министерството на образованието справка за необходимите средства за горива за отопление, посочи Афузов. Те са изготвени на база актуални към момента цени, както и сравнителни таблици с миналогодишните разходи за отопление.

Няма незавършени ремонти в учебните заведения в област Сливен. Окончателният брой на учениците и паралелките ще бъде уточнен непосредствено след началото на учебната година. Всички училища са потвърдили готовността си за работа в електронна среда, ако е необходимо.

Участниците в срещата са коментирали необходимостта от подобряване дейността на Областния координационен център по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, както и на сформираните в област Сливен междуинституционални екипи за задържане на децата в училище.

Източник: БТА