Ученичка е изнасилвана в продължение на почти година в Сливен

19-годишна ученичка е изнасилвана в продължение на почти една година в Сливен, предаде бТВ.

За случая първо съобщи брат ѝ, който иска да даде гласност на случилото се.

Почти година момичето е насилвано със заплахи и оръжие от 55-годишен мъж, който е арестуван от полицията с обвинения за изнасилване и блудство.

Всичко започнало, когато момиче било на 18 години. Един ден мъжът я среща и я заговаря. Казва, че познава дядо ѝ, и я кани да се разходят, за да вземе нещо от дома си.

„Нашата първа среща беше до Трета поликлиника. Мой приятел ни запозна с него. На другия ден в междучасието той беше пред училището. Отидохме до тях, за да вземем някакви неща и оттам тръгна всичко. Той си извади пистолета, каза, че е убил полицай, че е лежал (в затвора) и не го интересува абсолютно нищо и поиска да правим секс“, разказа потърпевшото момиче.

При първата среща, след като показва пистолета си, мъжът казва: „Нищо не ме плаши, нито полицаите, нито никой, мога да ги убия всички“. На следващия ден 55-годишният звъннал на ученичката и я заплашил, че ако не отиде при него до 3-4 минути, ще публикува видеа с нея.

19-годишната допълни, че с всяка следваща среща мъжът я е изнудвал с клипове и голи снимки – че ще ги качи и разпространи в училището ѝ, до работата на майка ѝ и че ще убие брат ѝ.

Заради това пострадалата не отишла в полицията. Една от заплахите била, че „от затвор се излиза, но от гроб – не“.

„Притеснявах се, че ако не влезе в затвора за години, ще бъде опасно за нас“, обясни момичето.

Пострадалата се затваря в себе си, разваля успеха си в училище и спира да говори с приятелки. Тогава майка ѝ решава да сложи камера в жилището.

Оказва се, че мъжът дори ходи в дома на 19-годишната, когато майка ѝ я няма. Когато преглежда записите, семейството на пострадалата е шокирано.

„Кадрите, които съм видял за случилото се със сестра ми, просто са… Надявам се най-вече на затвор, и то възможно най-дълъг, защото аз се чувствам безсилен, това е някакъв абсурд“, разказа братът на момичето.

Според брата на пострадалата има и други случаи с момичета, станали жертва на мъжа.

По думите му мъжът държи затворена и 23-годишна жена. Не я пуска да ходи до тоалетна, принудена е да го прави в стаята. Двамата се срещат до магазин, кани да я пийнат нещо, а след това я заплашва с нож. Държи я заключена в дома си близо месец. Тя също е заплашвана с убийство.

„Разбрах от нея, че тя е отвлечена. С нея също е правил всичко насила, ръцете ѝ прерязвал, тя се опитвала да избяга, той я видял“, допълни от своя страна 19-годишното момиче.

Мъжът е с обвинения за изнасилване и блудство. Може да получи от две до осем години затвор.