Участвайте в новия ни конкурс за детска рисунка „Домашното огнище“

Скъпи рисуващи приятели, както добре знаете, Община Котел винаги се стреми да ви изненадва с интересни и забавни конкурси. След успеха на миналогодишния ни конкурс за рисунка, на тема: „Иконата в моя дом“, тази година решихме да ви предизвикаме с ново изобразително състезание по повод  светлия християнски празник Въведение Богородично, честван още като Ден на християнското семейство.

В тази връзка Община Котел обявява конкурс за детска рисунка на тема: „Домашното огнище“. Ние искаме, чрез вашите рисунки, да ви предизвикаме да ни пресъздадете атмосферата на топлината и уюта, в една от най-хубавите стаи на дома ви.

Както и миналата година, вдъхновението и талантът нека са от вас, а наградите – от нас!

Очакваме вашите художествени творби, на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „Раковска“ № 62, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“. Изпращайте рисунките си до 18 ноември 2022 г., включително. Не забравяйте към тях да добавите и вашите имена, навършени години и населено място.

При оценяването участниците и техните творби ще бъдат разделени на две възрастови групи: от 4 до 10 и от 11 до 16 г.

Всички творби ще бъдат прегледани от жури, а най-добрите от тях ще бъдат отличени и наградени. Ще бъдат дадени общо по две първи, две втори и две трети награди. Първа награда е 100 лева, втора- 50 лева, а трета награда – 30 лева. Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември 2022 г. на сайта на Община Котел: www.kotel.bg.

Конкурсът се провежда по повод 21 ноември – Ден на християнското семейство. Целта му е да насърчи най-малките чрез творческа изява на залегналите в основата на човечеството християнски ценности.

Очакваме ви и ви пожелаваме прекрасни ноемврийски дни, изпълнени с много емоции и разбира се, с вдъхновение.