Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 6-ти до 13 август на конна база Бургас

Единадесети, традиционен турнир по конен спорт „Купа Бургас“- 2022 г ще се проведе през първата половина на м. Август. Това е най-мащабният комплескс от конни състезания в страната, единственият турнир, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по продължителен от Държавните първенства, Балканиадите и състезанията за Световната купа. В дните от 6-ти до 13- ти август /включително/ на конна база на парк „Езеро“ Бургас ще се състезават над осемдесет състезателя от цялата страна и над сто и тридесет коня. Турнирът „Купа Бургас“- 2022 г се организира от община Бургас, Българска федерация по конен спорт, съвместно с клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас.

Във всички дни на провеждане на състезанията програмата е разпределена на два етапа- сутрин от 9.30 ч до 12.30 ч и следобед от 17.30 ч до приключване на последния състезателен етап. Понеделник, сряда, четвъртък и петък /8,9,10 и 11- ти Август/ са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезтелни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти Август след 17.30 ч.

Венецът на състезанията – „Купа Бургас- 2022“ е на 12-ти и 13-ти Август /Петък и Събота/. В тези дни е планирано от 9.30 ч до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см. След 17.30 ч, в двата дни от състезанията, стартира най-атрактивната част от конните състезания. В състезанията по прескачане, с напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, височината на препядствията ще нараства. Един от най- атрактивните паркури е „Jump&Drive“, който е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на „Купа Бургас“- 2022. В този паркур ще се състезават щафетно автомобилисти и ездачи, като половината от ездачите се очаква да бъдат децата на автомобилистите.

Всички любители на конния спорт, жители и гости на Бургас могат да се потопят в магията на този прекрасен спорт и да заповядат на Конна база- Парк „Езеро“ – Бургас и да станат част от състезанията.