Цялото семейство на починалата лекарка от Сливен е прието в болницата с COVID-19

Цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозно отделение в областната болница в Сливен е заразено с коронавирус.  Съпругът на д-р Илияна Иванова, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, е с положителна проба и не е напускал лечебното заведение. В болницата са приети и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали положителни проби за вируса, съобщи DarikNews.

Поклонението пред паметта на д-р Иванова е днес по обед в болницата. Правят се постъпки от ръководството на лечебното заведение съпругът да получи разрешение да изпрати жена си в последния й път. В Инфекциозното отделение, където тя работеше заедно със съпруга й, вече има 7 болни медици. Една от медицинските сестри е в по-тежко състояние.

Заради големия брой заразен медицински персонал там, от 4 май в Инфекциозното ще бъдат командировани медици от други отделения, на първо време медицински сестри. По информация на DarikNews вече има доброволки, които искат да се притекат на помощ на колегите си в отделението в този тежък момент.