Цветелина Симеонова от Сливен взе първа награда в Национален конкурс за есе по повод 100 години от рождението на Ивайло Петров

Цветелина Симеонова, ученичка в 11. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“, получи първа награда в конкурса за есе по тема „Преди да се родя и след това“, посветен на 100 години от рождението на един от най-знаковите съвременни български писатели Ивайло Петров.

Конкурсът е организиран от Столична община, от Софийска градска библиотека и от семейството на писателя. В четвъртък, 19 януари 2022 г., в Столичната библиотека се състоя церемонията по връчването на наградите.

В конкурса са участвали 47 автори, оценени от авторитетно жури с председател Недялко Йорданов и членове д-р Анжела Димчева и д-р Митко Новков.

Цветелина Симеонова с Недялко Йорданов

Цветелина получи наградата си лично от кмета на София Йорданка Фандъкова. На церемонията присъстваха съпругата и дъщерята на писателя, директорът на Столична библиотека Юлия Цинзова, заместник-кметът на СО Мирослав Боршош, Малина Едрева – председател на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към СОС, Боян Ангелов – председател на СБП, Иван Гранитски.

Есето на Цветелина може да се прочете тук.