Целта на БСП на тези избори е да бъде първа политическа сила

Снимка: Фейсбук

„Целта ни на тези избори е да сме първа политическа сила“, това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в официалната си страница във Фейсбук.

Ето и още какво написа:

„Платформата ни е доминирана от политики с грижа за хората. Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 000 подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила. Първи обявихме и водачите си. До седмица ще подредим и листите в областните съвети.

До седмица ще започнем представянето на нашата платформа. Това заявих при внасянето на документите в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание на коалиция “БСП за България”.

Предизборната платформа на коалиция “БСП за България” е направена с грижа за хората и приоритетите ни са – здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Като мерките, които сме заложили там, се отнасят към решаване на един от най-важните проблеми за България – демографската катастрофа.

Що се отнася за следизборни управленски коалиции – ще предложа на Националния съвет този въпрос да решим след изборите с вътрешно допитване. Нашият устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали.

Политиката, която провеждам, откакто съм председател на партията е – борба със задкулисието и в държавата, и вътре в партията.

Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция.

Думите ми вече са доказани във времето и практиката. Въведохме прекия избор.

Ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат.

Нашата кампания ще бъде позитивна и конкретна.
При внасянето на подписите в ЦИК в днешния предиобед бях придружена от водачи на листите на БСП и младежкото обединение.“