Цех за пелети се запали в Сливен

Новини Котел Kotel

На 11 декември, около 12,30 часа, е възникнал пожар в жилищна постройка в новозагорското село Събрано. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Сливен.

Сигналът е получен в 12,41 часа, произшествието е ликвидирано в 14,40 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция 50 кв.м., черна и бяла техника. Причината за пожара е късо съединение.

Междувременно, около 12,20 часа, е възникнал пожар в магазин за нехранителни стоки в град Кермен. Съобщението е получено в 12,30 часа. Произшествието е ликвидирано в  13,25 часа от един екип от 5 служители на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са мебели,  бяла и черна техника, опушени стени 200 кв.м. и стоки. Спасена е сградата.  Причината за пожара е  късо съединение във фризер.

В Сливен, около 15,35 часа, е възникнал пожар в цех за пелети на самуиловско шосе в град Сливен.  Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 15,39 часа, произшествието е ликвидирано в 16,30 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са оборудване, опушени стени- 600 кв.м., ел. инсталация, ПВЦ тръби за поливане. Спасена е сградата и  промишлено оборудване.  Причината за пожара е нарушена технология – спиране на барабана на сушилнята и запалване на дървесината вътре от работещата пещ.