Трима задържани с наркотици в Сливен

Трима задържани с наркотици в резултат на засилената патрулна дейност по установяване на лица, държащи и разпространяващи наркотични вещества. Проверките са извършени през нощта при обходи в жилищните зони на град Сливен. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

На 30 октомври, в 02,45 часа, на бул.“П.Хитов“, полицейски екип е предприел проверка на 27-годишния Г.К. от град Сливен. След като е забелязал  полицейските служители Г.К. е съблякъл и хвърлил връхната си дреха. При последвалите действия в якето е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана.

На същия ден в 21,00 часа е извършена проверка на 32-годишния Р.П. от град Сливен. той е спрян в района на кръстовището с улици „Райна Княгиня“ и „Гунчо войвода“. В него е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което е реагирало на метамфетамин.

25-годишният С.З. от град Сливен е спрян за полицейска проверка на бул.“П.Хитов“ в 21,00 часа на 30 октомври. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което е реагирало на метамфетамин.

Тримата са задържани за 24 часа, а по случаите са образувани досъдебни производстава.

На същия ден полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили водач на МПС, употребил наркотични вещества.  На 30 октомври, около 16,00 часа, в град Нова Загора е извършена проверка на лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 26-годишния С.Х. от същия град. При проверката се установява, че С.Х. управлява след употреба на наркотични вещества- амфетамин, метамфетамин и канабис. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.