Тревожна тенденция: Семейства изоставят близките си в болница. Разказ на д-р Хрисантов от Сливен

Тема, която се превръща в тенденция – роднини оставят в болници своите близки, като отказват да ги приберат. От многопрофилната болница в Сливен съобщиха за пореден изоставен от близките си пациент.

В репортаж на Нова телевизия днес Д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на МБАЛ „Д-р Иван Селемински“- Сливен, разказва за потресаващото отношение на близките.

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ призовава близките на 62-годишен мъж да го приберат от лечебното заведение

Медиците обявиха, че не могат да приемат, че в нашето общество има хора, които нехаят за своите родители, не проявяват съчувствие и човешка отговорност към тях.

Д-р Хрисант Хрисантов  разказа историята на 62-годишния Димитър Митов. Той е с тежка фрактура, а лекарите изчакват някой от роднините да плати за необходимия метал за извършване на операцията, който не се  заплаща от Здравната каса. След разговори с дъщерята на пациента, тя казала „Той това заслужава”, спомня си д-р Хрисантов.

„Той няма къде да отиде и ние ще го гледаме още дълго верме“ – заяви д-р Хрисантов.

В детското отделение също не липсват примери за изоставени пациенти. Причината вероятно е, че дневно престоят в болничното заведение извън Каса струва 100 лв.

novini.bg