Траурна лента има на знаците на кръстовището в Сливен, където вчера загина жена

Траурна лента е поставена на знаците на пешеходна пътека в Сливен на едно от 2-те кръстовища, на които бяха сгазени и загинаха хора вчера. Информацията и снимките са от Facebook-страницата Destructive Creation. В публикацията се казва, че загиналата вчера възрастна жена е „баба на колега от групата, която 3 месеца не излизаше, за да се пази от вируса“. „В Сливен светофари няма, пешеходните пътеки са избледнели и това е ежедневие. Пешеходците пресичат 4 лентови пътища и нерегулираниим кръстовища. Верен ли е изводът, че светофарите са по-скъпи от човешкия живот?“, пише още в поста.
Публикацията събра много коментари, посветени основно на пътната инфраструктура в Сливен и на културата на шофьорите.
„Едно от натоварените кръстовища в Сливен. Трудно е за пресичане, особено, ако си и с малко дете. Жалко за женичката. Сливенските шофьори карат много лошо да съжаление. Малцина са тези, които спазват правилата да движение“, пише във Facebook Цветелина Динчева. 
Пешеходните пътеки на многолентови пътища в световната практика се смятат за особено опасни и се прави друга организация на движение – защитни острови, стесняване на лентите с цел намаляване на скоростта и др. В България обаче, „специалистите“ предлагат подлези или пасарелки изключително неудобни за пешеходците и също отречена практика. Всичко това е само и само да остане скоростното автомобилно движение. Изглежда има нещо неясно в израза „Скоростта убива!“, коментира Радост Маринова.