Тръмп предложи инжектиране на дезинфектант срещу коронавируса

Да лекуваме коронавируса с… инжектиране на дезинфектанти. Това бе един от начините, който президентът Доналд Тръмп предложи на редовния си брифинг в Белия дом, за да се справи САЩ с COVID-19.

По време на пресконференцията членове на медицинския щаб показаха данните от последното си проучване, според което вирусът отслабва, когато е изложен на слънце и топлина, както и че белината убива COVID-19 от слюнка и респираторни течности, а изопропиловият алкохол може да го убие още по-бързо.

Взимайки предвид тези факти, Тръмп насърчи учените да започнат експерименти в тази област.

„Така че, да предположим, че облъчваме тялото със силна – независимо дали е ултравиолетова или просто много мощна светлина – каза президентът, обръщайки се към д-р Дебора Биркс, координатор на щаба за борба с коронавируса в Белия дом. – Мисля, че казахте, че това все още не е тествано, но ще го тествате. Тогава ви казах, че можете да осветите тялото или през кожата, или по друг начин. И вие ми казахте, че също ще тествате това. Звучи интересно.“

„Казахте и, че дезинфектантите убиват вируса за минута. За една минута. Няма ли начин да изчистим тялото с инжектиране на дезинфектанти?, запита Тръмп. – Ще е интересно да проверите и това.“

Обръщайки се към д-р Биркс, Тръм заяви: „Аз не съм лекар, но знам това онова.“

Но лекарите не бяха впечатлени от предложенията на Тръмп. Те бяха категорични – подобен подход може да има фатален изход.