Температурите ще стигнат до 20 градуса днес

В сряда облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над много райони до предимно слънчево време. Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще започне затопляне. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за ноември, предаде Dariknews.bg.

Над Черноморието облачността ще се разкъса и намалее, след обяд над много райони – до предимно слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури на въздуха: 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 14-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, намаляваща често до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата – и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра е около 14, на 2000 метра – около 6 градуса.

В четвъртък и в петък над източните райони и в западната част на Дунавската равнина, в часовете след полунощ и преди обяд, ще има по-значителна ниска облачност или мъгла, а в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. С до умерен юг-югозападен вятър ще се затопля, и в петък максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по-ниски – в районите със задържаща се по-дълго мъгла или ниска облачност.