Тече трескава подготвка за финала на „сливенския“ етап на 69-тата Международна колоездачна обиколка на България

Трескава подготовка тече пред сградата на община Сливен и на бул. „Цар Освободител“ в отсечката до пазара преди „сливенския“ етап на Колоездачната обиколка на България.

Вече са затворени за движение ул. „Димитър Пехливанов“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Цар Освободител“ до сградата на Община Сливен, където ще е финалът на етапа. Движението ще бъде възстановявано поетапно след преминаване на колоната.

Припомняме, че в обиклоката за 20-ти юбилеен път участва колоездачната звезда на Сливен Евгени Балев. Той е рекордьор по участия в колоездачната обиколка на България. За Евгени Балев това ще бъде 20-о участие. През тази година ветеранът от Сливен ще бъде в “Хемус 1896” (Троян), който наскоро стана отборен шампион на България.

Утре, на 31 август от 13,30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен и път ІІІ-488 към село Градец: бул.“Цар Освободител“, пред сградата на Община Сливен, ул.“Г.С.Раковски“, бул. „П.Хитов“ и пътя към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната.

От 14,30 часа ще бъде затворен за движение път ІІ-48 от разклона за село Градец до село Мокрен. Движението ще бъде възстановено след преминаване на колоната през разклона за село Пъдарево в посока Сунгурларе.

Очаква се състезанието да напусне област Сливен и да премине в област Бургас около 15,45 часа.