Тази седмица в Сливен: Дългоочакваният концерт на симфониците „Зимна музика“ и премиера в Кукления театър

Театрална постановка „Игра за двама“ на 24 януари, вторник, 19 ч., зала Сливен.

Авторът Иво Сиромахов разказва с ирония и усмивка историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност.

В „Игра за двама“, режисирана от Златомир Молдовански, зрителите ще надникнат в кухнята на театъра, за да видят как се подготвя едно представление. Пред погледа на публиката актьорите влизат от една роля в друга, сменят различни образи, въвеждат ни в процеса на създаване на спектакъла. Защото животът е игра, в която всички ние участваме. Важното е да го правим с усмивка.

Билети на касата на зала „Сливен“.

26 януари 2023, четвъртък, 18.30 ч., Зала “Сливен“, „Зимна музика“.

В програмата:

Лудвиг ван Бетовен
Симфония №8 във фа мажор Оп.93

Йоханес Брамс
Концерт за пиано №2 Оп.83

Емануил Иванов пиано
Цанислав Петков диригент

„Вселената на Кистофър“, Премиера, 27 януари, петък от 19:00 ч.

Новият спектакъл цели да подкрепи деца и родители при повишаване на дигитално –
медийната грамотност на най-малките и на подрастващите при използване на
интернет, с цел защита от рискове и опасности.

Кристофър живее в малко градче, където всичко е на един клик разстояние! Бързо, лесно и удобно. Неговите жители са луди по технологиите. И какво лошо има в това, баба ти да плете дигитални чорапи? А денят ти да започва с усмивка? Животът в градчето е прекрасен, но злият компютърен гений Малуер се страхува от топлината на човешките сърца.

Куклено представление „ПРИНЦЕСАТА И ГРАХОВОТО ЗЪРНО“ на 29 януари, неделя, 11 ч., Държавен куклен театър – Сливен. 

Прекрасната приказка на Андерсен в интерпертация на кукените актьори. Обещание за добро прекарване на времето за деца  и родители.

На VІІ Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ — Пловдив, 2011 спектакълът получи „Награда за най-добър куклен спектакъл“, а на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ – Ямбол 2011 — Награда за сценография на Свила Величкова.

На 15 МКФ „Златният делфин“ — Варна 2011, актьорът Атанас Махнев е отличен с Награда за дебют, присъдена му от САБ, а Свила Величкова с Награда за сценография.