Тази есен Сливен ще е домакин на шестия фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“

Снимка БНР-Стара Загора

Тази есен Сливен ще е домакин на шестото издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“. Подготовката на събитията вече са в разгара си, издаде в изнесеното студио на Радио Стара Загора директора на кукления театър Ефимия Павлова. Фестивалът ще се състои от 10 до 13 октомври в рамките на празниците на града.

„Подготвена е една много богата и интересна програма, с различни творци, включително и от Норвегия, които са подготвили една модерна постановка на „Ромео и Жулиета“, разказа Павлова. Ще гостуват и театрите от Ямбол, Бургас и Сливен, както и театър „Арт ленд“, които ще представят едно улично представление на много интересна пиеса по японска приказка „Го малката лициса“.

„Ще представим и книгата на Жени Александрова, която е много интересна и звучи все едно е написана от Астрид Линдгрен, с изложба ще отпразнуваме 80-годишния юбилей на нашата много талантлива режисьорка Яна Станкова“, разкри още директорът на Кукления театър в Сливен.

Домакините подготвят и своя премиера за фестивала – на спектакъла за възрастни „Майстора и Маргарита“.

„Предпремиерата обаче е планирана за 16 септември. „Интересът към този спектакъл отсега е много голям. Той се работи на лабораторен принцип и е финансиран от Национален фонд „Култура“, обясни Ефимия Павлова.

Вижте повече на БНР-Стара Загора