Татяна Султанова отново ще води листата на „Продължаваме промяната“ в Сливен

„Продължаваме Промяната“ определи водачите на листи за предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври, съобщиха от партията.

За водач на листата в 21-МИР в Сливен отново е определена Татяна Султанова.  Султанова бе начело на кандидатите за депутати от „Продължаваме промяната“ и на парламентаните избори пред ноември миналата година. Тогава тя обяви, че сред проблемите, за чието решаване ще се търсят варианти са действаща пречиствателна станция за питейна вода, въвеждане на ефективна политика за управление на отпадъците, рекултивиране на урановите мини. 

На изборите през ноември 2021 г. „Прдължаваме промяната“ получиха 12 946 граса и изпратиха двама народни представители от общо шест за областта – Татяна Султанова и роденият в Твърдица авиационен инженер Георги Гвоздейков. В края на мандата той напусна Парламента и бе назначен за ръководител на Спешната въздушна помощ.  

Снимка: Стопкадър от Нова телевизия
Татяна Султанова е родена в Сливен и е завършила Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Придобива две магистърски степени: „Генетика и микробиология“ и „Биоразнообразие, екология и консервация“ в Пловдивския университет. Преминала е следдипломно обучение във Fort Valley State University, Атланта, САЩ в област „Биотехнологии“. До преди влизането си в политиката е заемала експертни и ръководни длъжности в системата на Министерство на околната среда и водите. Работи активно по подготовката на България в сектор околна среда за присъединяване към Европейски съюз. Едновременно с това е преподавател в магистърска програма по „Програми за управление и мониторинг на околната среда“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

 

В Ямбол водач на листата на Прдължаваме промяната ще бъде Мирослав Иванов, който бе зам.-председател на последното Народно събррание и свързван в личния си живот с Лена Бориславова. В Стара Загора листата на Проомяната ще води Радослав Рибарски, а в Бургаско – Константин Бачийски.

Бившият премиер Кирил Петков също е сред водачите – той е начело на листата в 24 МИР София.

Списък на водачите на листи на „Продължаваме промяната“. 

В 01 МИР Благоевград водач на листата е Андрей Гюров. Във 02 МИР Бургас – Константин Бачийски, 03 МИР Варна – Даниел Лорер.

В 04 МИР Велико Търново листата води Йордан Терзийски, а в 05 МИР Видин – Иво Атанасов. В 06 МИР Враца водач е Деница Симеонова. Радослав Василев ще е води листата в 07 МИР Габрово, в 08 МИР Добрич – Йорданка Костадинова.

Никола Минчев е определен за водач на листата в 09 МИР Кърджали. В 10 МИР Кюстендил – Георги Стамов, 11 МИР Ловеч – Искрен Арабаджиев, 12 МИР Монтана – Инна Иванова, 13 МИР Пазарджик – Ивайло Шотев

В 14 МИР Перник водач на листата на  „Продължаваме Промяната“ ще бъде Бойко Рашков. В 15 МИР Плевен – Иван Христанов, 16 МИР Пловдив – отново Никола Минчев.

Водач в 17 МИР Пловдив-област е Росен Костурков, в 18 МИР Разград – Марин Шишев.

В 19 МИР Русе листата ще се води от Николай Събев, в 20 МИР Силистра – от Стоян Георгиев. В 21 МИР Сливен – от Татяна Султанова, за 22 МИР Смолян е определен Михал Камбарев.

В 23 МИР София водач на листа е Асен Василев, а в 24 МИР София – Кирил Петков, в 25 МИР София – Христо Петров, 26 МИР София–област – Александър Дунчев.

В 27 МИР Стара Загора листата повежда Радослав Рибарски, а в 28 МИР Търговище – Даниел Лорер. В 29 МИР Хасково – отново Асен Василев, в 30 МИР Шумен – Николай Денков и 31 МИР Ямбол – Мирослав Иванов.