Тържествена сесия на Общински съвет – Сливен по повод Димитровден

Висока оценка за работата на Общински съвет-Сливен даде неговият председател Димитър Митев. Това се случи днес на тържествената сесия на местния парламент, посветена на празника на Сливен – Димитровден. От сцената на зала „Сливен“ Митев подчерта, че работата на общинските съветници в духа на консенсус и разбирателство, може да служи за пример на много национални политически лидери. Той изрази надежда, че дейността на следващия Общински съвет, ще продължи в същия дух.

„В края сме на един изключително сложен и тежък мандат, съпроводен с множество кризи в национален и геополитически план. Но независимо от това, ние успяхме да се справим с тези предизвикателства“, отбеляза Митев. За последния четиригодишен период, гласуваните от местния парламент решения са общо 1775, отчете Митев. По думите му това е резултат от съвестната и професионална работа на Постоянните комисии към Общинския съвет и добрата работа на общинските съветници.

 „Колеги, от тази висока трибуна, искам да благодаря лично на всеки един от Вас! Благодаря ви за разбирането, за спортсменското поведение, за това, че дори и при спорни решения, сме намирали компромисен вариант – в името на интересите на нашите съграждани. За мен бе чест и удоволствие да бъда ваш председател и да работя с вас“, се обърна Митев към общинските съветници. Председателят използва случая да благодари на народните представители, на Община Сливен, на всички граждани, институции и организации, без които свършеното до момента от местния парламент, нямаше да бъде реалност. Той завърши с цитати на френския писател и философ – Волтер. „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти  да го казваш“ и „Моите права свършват там, където започват правата на другите“.

Митев получи от колегите си от Общинския съвет подарък – звънец, подобен на този в Народното събрание, с който се известяват началото и краят на пленарните заседания.

Приветствие към всички отправи и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов. По повод предстоящия празник на града – Димитровден, той пожела здраве, много успехи, сполука и Свети Димитър да  закриля всички семейства.

„Вярвам, че няма човек в тази зала, който да не обича Сливен, който да не се гордее с неговата история, предприемачески дух и забележителни личности, чиито дела днес ни служат за пример и трябва да ни напътстват в действията ни занапред! Обичам този град, неговата енергия и искам децата ми да израснат тук!“, заяви Иванов. Той използва случая да благодаря на Общински съвет-Сливен, който през последните осем години показа воля за ползотворно сътрудничество, мъдрост и подкрепяше внесените за гласуване от Общината предложения. Всичко това направихме, обединени от една обща кауза! За Сливен и неговите жители!“, заяви в заключение Румен Иванов.