Талантливо момиче от Сливен проби в „Гласът на България“

Само три свободни места останаха в отбора на Михаела Филева за вокалните двубои в „Гласът на България“. Девет таланта, сред които два сливенски гласа – на 16-годишната Гергана Узунова и 20-годишния Илин Папазян,  продължават заедно в отбора й в борбата за талантливи гласове в най-гледаното музикално шоу.

В пети епизод от кастингите на тъмно, излъчен в неделя вечер, Гергана Узунова събуди усмивката на Михаела Филева и я накара да се обърне още първите секунди на песента. Малко по-късно в битката да привлече Гергана в отбора си се включи и Владимир Ампов – Графа. За Гергана изборът между Михаела и Графът не бил лесен, но натежало това, че тя знае много от песните на младата певица.

Малцина си спомнят, че преди две години – само на 14, тя отново се опита да влезе в шоуто, но поради възрастта не успя. Решението да участва отново е взела импулсивно и в последния момент. В неделя тя влезе в ефира на bTV с думите, че е от „града на Стоте воеводи и силния вятър“ и участва, за да изпита себе си. Призна, че единственото, което я притеснява е това, че е голям „карък“ и може да се спъне и да падне на сцената.

Той обаче не „проработи“ и Гергана Гергана впечатли треньорите с изпълнението си на песента „I Don’t Wanna Be You Anymore” на Billie Eilish.

16 годишната певица е ученичка в 10 клас на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Захари Стоянов“ в Сливен. Пред „Сливен нюз“ семейството на Гергана разказа, че тя пее от трети клас като първите си уроци е вземала при Иван Кавръков в зала „Зора“. По-късно Гергана учи при Мария Ангелова в Ямбол, а днес неин музикален педагог е Мария Желева от музикално студио „Усмивка“.

Гергана бе подкрепена от цялото си семейство в студиото – майка й Мария, баща й Марин, малкият й брат Йордан и вуйна й Галина Йовкова.

Гергана има много участия на сцената на Зала „Сливен“. Интересното е, че е пяла на сцената на „Тангра“ в Сливен по покана на своя сегашен „съотборник“ в „Гласа на България“ Илин Папазян, който е чест гост на клуба.

Самият Илин Папазян в момента учи класическа китара в Пловдив. Признава, че се качва се на сцената на „Гласът на България“, за да извади своята душа наяве пред повече хора.