Световни звезди гостуват на Симфоничен оркестър Сливен

Processed with VSCO with g6 preset

В четвъртък 8 юни 2023 от 18:30ч. в зала “Сливен”, публиката ще има уникалната възможност да чуе едно истинско музикално бижу. Предпоследното събитие от 90-тия юбилеен творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен представя камерен концерт на две световни звезди –  Людмил Ангелов и Румен Цветков.
Прекрасната програма включва произведения за виола и пиано от композиторите Михаил Глинка, Александър Глазунов, Йоханес Брамс и Франц Шуберт.

Виртуозът РУМЕН ЦВЕТКОВ е свирил в повече от 40 държави на 4 континента. Като изявен солист, рециталист и камерен изпълнител, той е концертирал в едни от най-известните зали в света,като: Карнеги Хол (Ню Йорк), Уигмор Хол (Лондон), Моцартеум (Залцбург), Музикферайн и Концертхаус, Виена, Дворецът за Изящни изкуства (Мексико Сити), Берлинската Филхармония, Чикагската Филхармония, Дисни Хол (Лос Анджелис) и много други. Партнира си на сцената с най-големите музиканти на нашето време и работи с диригенти като Зубин Мета, Лорин Маазел, Херберт Бломщедт, Рикардо Шайи, Пааво Ярви, Сър Джон Елиът Гардинър, Теодор Курентзис, Кент Нагано, Владимир Юровски, Пласидо Доминго, Алън Гилбърт и много други. В Сливен, ще чуем красивия звук на фантастичния му 330-годишен инструмент, дело на Симон Шодлер.

Популярен на петте континента, ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската Филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много, много други.

Присъствието на музиканти от този ранг в концертния календар, е комплимент за всяка престижна европейска организация. Сливенската публика ще се наслади на изкуството на двама българи, които са истинско национално богатство!