СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен отваря врати на дългоочаквания STEAM

Днес, 18.03.2022 г., в навечерието на Първа пролет и  Деня на водата СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен отваря врати на дългоочаквания STEAM (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) център  – „Планета ЦЕРН“. С това събитие се поставя и  началото  на празничните мероприятия по повод патронния празник на нашето училище.
Имахме удоволствието да посрещнем в този важен за нас ден  г-н Веселин Вълчев – областен управител – Сливен, г-н Стоян Марков – заместник-кмет по икономическо развитие на Община Сливен, г-жа Кристиана Добрева-Станкова – началник на РУО – Сливен, доц. д-р Ваньо Иванов – заместник-декан по научно-приложна дейност в ТУ София, ИПФ Сливен, както и преподаватели от ТУ София, ИПФ Сливен, директори на училища, директори на детски градини и учители.
Нашата „Планета ЦЕРН“ е създадена с много желание и всеотдайност от  страна на целия екип на  училището  ни. Проектът бе финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма  „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата му стойност е около 350 000 лева.  Центърът за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН) ще даде възможност на учителите да представят учебните предмети в реален аспект, да мотивират учениците да експериментират и учат с желание.
Иновативната среда е най-важният подарък за училището, защото ще даде на учениците любов към  ученето.