„Строявайте се с раници и якета.“ Заплахи за бомби затвориха десетки училища в София, Бургас и Варна вчера, днес е Сливен

Сигнали за поставени взривни устройства бяха получени по имейл в десетки училища в София, Бургас и Варна вчера. В София писмото е получено най-малко в 16 училища по информация на БНР. В Бургас също са получени най-малко 16 имейла, а за Варна се съобщава, че имейлът е получен във всичките десетки училища.

Днес серията продължава. Най-масови са имейлите в Сливен.

Имейл с бомбена заплаха днес е получен и в Математическата гимназия в Бургас. Учениците са евакуирани и часовете се прекратени, предава БНТ.

Рано тази сутрин стана ясно, че заплаха за бомба е постъпила в столичното 22-ро училище „Георги С. Раковски“ в София. Информацията за бомбената заплаха е получена в 06.00 ч., когато в сградата не е имало ученици. Полицейското присъствие в района е засилено.

Десетки училища в Плевенско също са евакуирани днес.

В понеделник фалшиви сигнали за бомби в училища вдигнаха службите у нас на крак. Стотици ученици в София, Варна и Бургас бяха евакуирани заради заплашителни имейли.

Учебните занятия в повечето училища бяха прекратени и полицията претърсва сградите. Родителите прибират децата си.

Няма открити взривни устройства. Решението дали учебното заведение ще остане затворено или не, е на директора, казват от Столичната полиция.

“Строявайте се с раници и якета. Има евакуация. Това са казали на децата”, каза майка на ученик от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в София. Училището ще е затворено до 13 ч. във вторник, така е по изисквания, са обяснили от ръководството на училището.

На 2 април в България предстоят парламентарни избори. Голямата част от секциите са разположени именно в училища.

Информация за поставени взривни устройства евакуира сливенски училища