Стефан Радев за разкопаните от „ВиК“ улици: Хората са прави, търпението ни се изчерпва

„Въпреки че проектът на „ВиК“ е важен за града, хората са прави. Търпението им е изчерпано. Моето търпение – също“, каза кметът Стефан Радев пред журналисти и отговори на въпрос защо Общината не се намеси и да ремонтира разкопаните по водния цикъл улици.

„Получавам много сигнали и снимки за разрушените улици по проекта на „ВиК“. Много граждани, включително и близките ми, ме питат защо Общината не асфалтира след разкопаването. Отговарям, че и дори да имаме най-доброто желание и средства, тук става дума за чужд обект. Това е риск, защото съответната свършена работа от „ВиК“ трябва да приключи и обектът да бъде приет, заради което ще се наложи да разваляме положения асфалт.  Реално при такъв вид дейности възстановяването на настилките е последният етап. Темата се дискутира  в цялата страна и основният въпрос е защо изпълнението на такива големи проекти бе възложено на държавните дружества“, каза кметът.

Той допълни, че Общината непрекъснато призовава „ВиК“ и оказва натиск по всички възможни начини дейностите да се изпълняват по-бързо и  по-бързо да достигат до качествено възстановяване на настилките.

„Винаги сме настоявали дейностите да се извършват без спиране на движението, защото единият вариант е такъв – докато не приключат строителните работи, участъците да са затворени изцяло. Това обаче би създало значителни затруднения на автомобили и пешеходци. На практика на места преминаваме през строителните обекти на „ВиК“, допълни Радев.

Той е получил уверения, че срокът на проекта, който е до края на 2023 г., ще бъде спазен.