Стефан Радев пожела благодатна година за лозарите и винопроизводителите

Кметът на Сливен Стефан Радев участва в празничното зарязване на лозята в село Еленово. Ритуалът се организира от Националната лозаро-винарска камара в лозовите масиви на винарска изба „Едуардо Миролио“.

„Като кмет на община Сливен искам да благодаря на най-големия инвеститор в нашия регион – Едуардо Миролио, за всичко, което прави за индустрията на нашия град и за поредната инвестиция – винарната, която през годините се утвърди като една от най-добрите в България. Пожелавам на добър час и нека годината бъде успешна и благодатна за българските лозари  и винопроизводители“, каза кметът Стефан Радев.

От своя страна Едуардо Миролио подчерта, че традицията на винопроизводството в региона е хилядолетна и я следва със създаването на винарната.

„Независимо от всичко, което ни заобикаля в политически план и в глобален аспект, най-важното и основното е природата и това, което ни събира тук, на това изключително събитие“, каза той.

На ритуалното зарязване на лозята в Еленово присъстваха още зам.-председателят на 47-о Народно събрание Ива Митева, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Йордан Чорбаджийски, представители на институции, общини и др.