Стефан Радев: Честит Ден на народните будители

Българинът изпитва особена почит и уважение към личностите, посветили житейския си път на просвещението и духовното израстване. На първи ноември прославяме техните имена и черпим от вдъхновението и силата им.
Денят на народните будители провокира особено вълнение, защото осъзнаването за мощта на просвещението е свързано с великите хора на България. Тези, които издигат високо книгата и перото, дават облика на духовното ни минало и наши съвременници достойно продължават делото им.
Будителят променя общественото съзнание към добро, издига го над всичко дребно и незначително. Той ни учи на себеуважение и издига самочувствието ни като народ. Будителите са сред нас, в училищата, в библиотеките, театъра и читалищата, навсякъде, където просветата намира пролука, за да се влее в основите на голямото знание.
Аз вярвам, че бъдещето ни зависи от тяхната воля и енергия, от способността на всеки от нас да намира истината и да върви в правилната посока. Поклон пред паметта на всички възрожденци, творци, революционери и български герои от нашата история. Поклон към съвременните будители!

Честит Ден на народните будители!

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление