Ст. комисар Димитър Величков поздравява полицейските служители с техния професионален празник – 8 ноември

Уважаеми граждани,

На 8 ноември – Деня на Св.Архангел Михаил, българската полиция отбелязва своя професионален празник.

На този ден празнуват всички мъже и жени, избрали нелеката, но достойна, професия на полицейския служител. Те водят ежедневна битка за постигане на ред, истина и правда, за гарантиране сигурността и здравето на гражданите. В последните осем месеца на тази година те са на първа линия и дават своя съществен принос за ограничаване разпространението на COVID-19 в страната.  Полицаите са тези, които първи посрещат негативите на обществото от наложените ограничения, но продължават да изпълняват достойно своя дълг.

В своята работа  в създалата се тежката епидемична обстановка полицията разчита на гражданите – на тяхната подкрепа, разбиране и отговорно поведение.

Бъдете здрави!

Уважаеми колеги,

В този празничен ден изразявам своята дълбока благодарност за Вашата всеотдайност, сила и воля, с които изпълнявате служебния си дълг. Изразявам уважение към професионализа, проявен при Вашата работа в условията на сложна епидемична обстановка.  Вие сте на поста си въпреки многото часове извънреден труд, безсънните нощи, работата в условия опасни за Вашето здраве и това на Вашите семейства.

Уверен съм, че предизвикателствата, пред които сe изправяме ежедневно, няма да пречупят волята и амбицията ни за постигане на набелязаните цели, защитавайки смело реда и закона, служейки достойно на гражданите и за издигане авторитета на българската полиция.

Нека Свети Архангел Михаил Ви закриля, дава кураж и вяра в трудния път, който сте избрали!

Бъдете здрави!

Честит празник !