Списъци с имена и петцифрена сума пари бяха открити на частен адрес при полицейска акция в Сливен

Димитър Кикьов от мястото на операцията в Сливен

Намерени са списъци с имена и посочени суми срещу всяко име, както и петцифрена сума пари, при полицейска акция на частен адрес в Сливен. Това съобщи тази сутриn в ромския квартал „Надежда“ комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на МВР в Сливен. На територията на цялата област от полунощ се извършва специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и превантивни действия срещу търговията с гласове.

При проверка в частен адрес, в сливенския квартал „Надежда”, са намерени списъци с имена и посочени срещу имената суми, иззета и голяма парична сума. Процесуално следствените действия на адреса продължават.

Към момента в ОДМВР Сливен има образувани пет досъдебни производства по чл. 167 от НК, под който се разследва изборна търговия с гласове.

Подробности от мястото на акцията във ВИДЕОТО ТУК.

Задържани са и шестима души, сред тях има извършители на кражби, обявен за издирване от друга областна дирекция за множество престъпления, както и водач на моторно превозно средство, отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Четири контролно-пропускателни пункта са изградени на територията на областта.

Направен е анализ на всички рискови секции. Извършват се проверки по Закона за гражданската регистрация, защото в няколко села има над 40-50 регистрирани в кратък срок, каза още комисар Кикьов.

Специализираната полицейска операция ще продължи до края на изборния ден. Към момента в ОДМВР – Сливен има образувани пет досъдебни производства за купуване на гласове и шест сигнала, по които работата продължава.