Спипаха водач да шофира с над 2 промила алкохол в Новозагорско

46 нарушения са установени в хода на специализирана операция на полицията в Нова Загора, съобщиха то МВР-Сливен.

Акцията е проведена на 16 октомври на територията на районното управление с цел противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото на гражданите. Извършени са обходи и превантивни действия в селските райони, осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противопровни деяния, проверени са 98 превозни средства, 12 обекта и 115 лица. Констатирани са 46 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По време на операцията е установен водач на товарен автомобил с рисково поведение на пътя. Автомобилът е спрян от полицейските служители. Водачът е турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 2,01 промила. Отведен е в РУ-Нова Загора и е задържан за 24 часа.

В хода на операцията са установени още: водач с отнето свидетелство за управление и случай на управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Във връзка с констатираните нарушения в РУ-Нова Загора са започнати едно досъдебно и две бързи производства.

Операциите по противодействие на конвенционалната престъпност и пътната безопасност на територията на РУ-Нова Загора продължават.