Спипаха двама пияни шофьори и един дрогиран в Сливенско

Водач с концентрация на алкохол 2,58 промила е установен при започналата вчера операция по пътна безопасност. В 22,15 часа, на 18 юни, в село Мокрен е извършена проверка на 57-годишния Г.М. от същото село, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат- 2,58 промила. По случая в РУ-Котел е започнато бързо производство.

Междувременно, около 22,10 часа, в хода на специализирана операция по пътна безопасност е извършена проверка на 31-годишния А.З от село Сотиря, водач на лек автомобил „Опел Омега“. Той е спрян от полицейски патрулен екип в село Гавраилово. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 1,65 промила. А.З е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Друг водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес, в 03,30 часа, в кв.“Сини камъни“ е извършена проверка на 29-годишния П.П. от град Сливен, водач на лек автомобил „Сеат“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. П.П. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.