Спипаха 14-годишен да управлява „БМВ“ с номера на „Фолксваген Поло“

Водач с алкохол 2,59 промила е установен от полицейски служители в Нова Загора при операция по пътна безопасност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 13 ноември, около 01,58 часа, е извършена проверка на 26-годишния И.И., водач на лек автомобил „Ауди А8“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 2,59 промила. И.И. е задържан за 24 часа, а по случая е започнато бързо производство.

В хода на операцията на 12 ноември, около 10,00 часа, непълнолетно 14-годишно момче е управлявало лек автомобил „БМВ“, който е бил с регистрационни табели, издадени за друго МПС- „Фолксваген  Поло“. По случая е образувано бързо производство.

Около 23,00 часа на ул.“Цар Освободител“ е извършена проверка на товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 43-годишния А.А. от село Кортен. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложено наказание по административен ред за същото нарушение. В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство.

Полицейски служители на група „Орана на обществения ред“ при РУ-Сливен са установили неправоспособен водач, който системно управлява  МПС.  На 12 ноември при осъществяване на патрулна дейност полицейският екип е извършил проверка на 42-годишния М.Ц. от град Сливен. Установява се, че М.Ц. е неправоспособен и вече има наложено наказание по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.