Специализирана операция на полиция и жандармерия в малките населени маста на община Сливен

Специализирана операция на полиция и жандармерия в малките населени маста на община Сливен. На 23 март съвместни екипи на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление – Бургас са извършили обход на селата Сотиря, Горно Александрово, Калояново, Драгоданово, и други, обслужвани от участък „Петолъчка“, като и селата Стара река, Бяла, Чинтулово и Селиминово, обслужвани от участък „Запад“.  Операцията е предимно с превантивна цел, насочена към малките населени места- осъществяване наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, срещи със самотно живеещи възрастни хора и установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

В хода на операцията е установен случай на нерегламентиран превоз на хора. В село Сотиря екип на жандармерията е спрял лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от мъж на 45 години от град Сливен. При проверката се установява, че водачът извършва нерегламентиран превоз на пътници срещу заплащане. По случая е образувано досъдебно производство.

В село Горно Александрово е установен неправоспособен водач, който управлява лек автомобил „БМВ“ с прекратена регистрация. На водача е съставен акт за административно нарушение.

При извършения контрол по спазване на ЗДвП в селата и на междуселищни пътни участъци са санкционирани 14 водачи, нарушили ЗДвП. Съставени са 7 акта и 7 фиша.

Специализираната операция в малките населени места на община Сливен продължава.