Социолози: ПП „Възраждане“ влиза в парламента след изборите на 11 юли

В края на предизборната кампания проучване на Алфа Рисърч прогнозира 3.2% електорална подкрепа за  ПП „Възраждане“ сред избирателите в България. Това автоматично означава, че политическа партия „Възраждане“ ще бъде част от 46-тото народно събрание след изборите на 11.юли 2021 година след добавения вот и на българите в чужбина.

Припомняме, че на изборите преди 3 месеца 7,42% от българите в чужбина подкрепиха „Възраждане“. Резултатът на партията извън страната се оказа 3 пъти по-висок от този в нея, като това е единствен подобен случай в българската история. От ПП „Възраждане“ обясниха, че разликата в процентите най-вероятно се дължи на свободата на гражданите да гласуват по съвест и липсата на корпоративен вот и манипулации на изборния процес в чужбина. Предвид взетите мерки от служебното правителство за „профилактиране“ на купувачите на гласове и прекратяване на манипулациите от родолюбивата организация очакват много по-висок резултат и в границите на нашата държава.

Забележително е че на предните избори социологичните проучвания даваха на ПП „Възраждане“ най-много 1,1%, а те получиха 2,45%.

Приложената графика е от изследване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 7 юли 2021 г. и е публикувано на сайта на агенцията. Изследването е проведено сред 1013 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.