„Софийски солисти“ и Смесеният хор на БНР – част от програмата на церемонията за връчване на наградите на Общината на 25 октомври

Община Сливен Новини

Сцената на зала „Сливен“ ще посрещне на 25 октомври световноизвестни български музиканти, които ще се включат в церемонията за връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. Празничната вечер ще бъде посветена и на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов.

За сливенската публика в залата ще звучат подбрани творби в изпълнение на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. С участие ще се включи и Смесеният хор на Българското национално радио. Създаден през 1952 г., той е събрал в дългогодишната си история богат репертоар от записи, мащабни оперни продукции, турнета и концерти извън страната.

За публиката в зала „Сливен“ ще пее още младата надежда и носител на наградата „Цветен камертон“ за 2019 г. – Добромира Стоянова. На сцената ще се качат и младите музиканти на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев, които са част от проекта „Музиката вместо улицата“.

Началото на концертната вечер е от 18 ч. Входът е свободен.