Sofia Game Night (Нощта на игрите) пуска разклонение и в Сливен – Sliven Game Night

За пръв път тази година Sofia Game Night (Нощта на игрите) излиза извън пределите на столицата и ще се проведе на 5 ноември в 9 града, сред които и Сливен.

Събитието в Сливен е част от програмата на градския фестивал Sofia Game Night – посветен на игрите в цялото им многообразие, който си поставя за цел да представи различните аспекти на игрите – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от играта. Мястото на провеждане в Сливен е Н’дей Бара Тангра.

В рамките на събитието са предвидени работилници, насърчаващи МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст, турнири по култови видео игри като Mortal Kombat и FIFA и любими настолни игри, през градски приключения и забавни експерименти в музеи, до K-pop парти изложение на български създатели на игри.

Петото издание на изложението Games Made in BG ще срещне публиката с 33 студиа и създатели на видео и настолни игри от България. Там ще стане ясно кои са хората, които стоят зад култови игри като Surviving Mars и Imperia Online.

Предвидена е и диcĸycиятa “Gаmе Dеv Таlkѕ: Kaĸвo ce cлyчвa в гeйм индycтpиятa y нac и ĸaĸвo пpeдcтoи?” в Πoлcĸия ĸyлтypeн инcтитyт. Учacтиe в нeя щe взeмaт Aдpиeн Бaĸи, Сhіbі Рhоеnіх, Ивaйлo Kopaлcĸи, Куоdаі, и Ивaн Cпacoв, Ѕnарѕhоt Gаmеѕ.

Третото издание на Gamers Standup Comedy Night by Inside Joke – стендъп вечер, е посветено изцяло на геймърски хумор и битове.

Любителите на най-сложната стратегическа настолна игра „Го“ могат да присъстват на презентация на шампиона на България – Боян Александров. „Го“ е древна китайска стратегическа игра, която се сочи за много по-сложна от шахмата и за една от най-сложните игри, създавани от човека изобщо.