Смолянска фирма ще осигурява пътни знаци на Сливенска област

Фирма от Смолян ще произвежда и доставя пътни знаци на девет области в страната. Двете поръчки, които „Микони“ ООД спечели, са на обща стойност 6 млн. лв. с ДДС, става ясно от обявление на Агенция „Пътна инфраструктура“. Дружеството е собственост на Мирослава Шамаранова – до неотдавна главен архитект на община Смолян, и нейния съпруг Никола, който е управител.

Новият ангажимент на фирмата по двата договора е да обезпечава в следващите пет години с пътни знаци целия Южен централен район, включващ областите Смолян, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Хасково,  а също така целия Югоизточен район с областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Фирмата на семейство Шамаранови е подала две оферти в обявената от АПИ поръчка за цялата страна през юни месец миналата година и ги е спечелила. Договорите са подписани на 18-ти ноември, а вчера (27 ноември) са докладвани в Агенцията за обществени поръчки.      Две поръчки е спечелил и консорциум „ПСТ – СЕТ ВС“. Участващи в него са фирмите „ПСТ Груп“ ЕАД, „СЕТ Къмпани“ АД и „МВ Монтажи“ ЕООД . Обединението ще осигурява пътните знаци на Северозападния район, в който са областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. А също така и на Северния централен район, с областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.

За Североизточния район, включващ областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище, поръчката е спечелена от фирма „Зебра“ ООД – Аксаково, също на стойност 3 млн. лв. с ДДС.   „Трафик Пътна сигнализация“ ЕООД поема с 3 млн. лв. от АПИ обезпечаването с пътни знаци на Югозападния район, в който са областите Благоевград, Перник, Кюстендил и София.  Само договорите с консорциума още не са публикувани, но от доклада на комисията става ясно, че той е класиран на първо място за двата района за планиране.